در پی درگذشت هر فرد، اموال و داراییهای او به عنوان ارث به بازماندگانش تعلق میگیرد. پس از طی مراحل قانونی، هر یک از وراث طبق سهم الارث خود میتواند اموال را تصاحب کند. اما موضوع فقط به اموال و داراییها ختم نمیشود. برخی افراد که پیش از فوت حقوق بگیر بوده اند، حقوقی نیز برای بازماندگان خود به جای میگذارند که پس از فوتشان نیز همچنان پرداخت میشود.
حقوق شامل مستمری بازنشستگی، حقوق کارمندی و ... میشود که به بازماندگان واجد شرایط طبق قوانین مربوطه پرداخت میشود. در پی فوت هر شخص، حقوق و تعهدات او به بازماندگانش منتقل میشود. شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت حقوق بازماندگان، بسته به نوع شغل و سازمان مربوطه متفاوت است.
حقوق متوفیان به چه کسانی تعلق میگیرد؟
همسر دائمی: طبق قانون، همسر دائمی متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار است. حتی اگر بعدا دوباره ازدواج کند، این حقوق به او تعلق خواهد گرفت.
شوهر متوفی: در شرایطی خاص، شوهر متوفی نیز میتواند از مستمری همسر خود بهرهمند شود. به عنوان مثال، اگر شوهر در زمان فوت همسر تحت تکفل او بوده یا از کار افتاده باشد.
فرزندان ذکور: تا سن ۲۰ سالگی یا در صورت معلولیت و از کار افتادگی، میتوانند مستمری دریافت کنند.
فرزندان اناث: تا زمانی که ازدواج نکرده و شاغل نباشند، مستمری به آنها تعلق میگیرد.
فرزند خوانده: فرزند خواندهها در حکم فرزند حقیقی هستند و از تمام حقوق و مزایای مربوط به ارث و حقوق بازماندگان بهره مند میشوند.
پدر و مادر: اگر پدر و مادر متوفی تحت تکفل او باشند و از کار افتاده یا مسن باشند، میتوانند مستمری فرزند خود را دریافت کنند.